Які інструменти в нас є для володіння тілом?

Акторська майстерність допомагає всебічно розвивати тіло.
Це і інтелект, тому що насправді актори дуже багато читають та багато про що думають на сцені, і пластика рухів, тому що акторові потрібно бути повністю розкутим і відвертим насамперед для себе, і увага, і пам’ять, як тактильна, так і зорово-слухова, і уява, звісна річ.

Вивчення психосоматики на побутовому рівні може значно покращити якість життя вже сьогодні. Будь-який тілесний симптом, або дискомфорт через тіло просить нашої негайної уваги та нашого особливо дбайливого ставлення. Вчитися правильно та, що найголовніше, регулярно та вчасно піклуватися про себе – запорука здорової психіки та тіла. Адже саме спокійний ментальний стан є головною умовою фізичного здоров’я організму.

Тілесно-орієнтована терапія та всі її різновиди, методи й напрямки пропонують цілий ряд інструментів для розуміння свого тіла, його потреб та бажань, його внутрішніх та зовнішніх проявів емоцій. Це інструменти, які творчо поєднали в собі тілесні практики та психологію, що значно розширило спектр впливу на стан тіла й ментального здоров’я.

Контактна імпровізація є тісно поєднаною сферою із тілесно-орієнтованою терапією, адже поєднує в собі танці, психологію, тактильний та емоційний контакт, що дуже допомагає побудувати здорові стосунки з партнером, колегами або друзями.

Автор: Саша Новиков
Джерело: Театральна тілесно-орієнтована лабораторія-терапія ОН